A tartalomból..
Oszd meg

Kortól és nemtől függetlenül bárki lehet lehangolt, rosszkedvű, vagy éppen depressziós. Bár való igaz, hogy a hölgyek hajlamosabbak a szorongásra és a depresszióra, de az otthoni problémák és a munkahelyi stressz sajnos a férfiakat sem kíméli.

A lehangoltságból nagyon nehéz kikecmeregni, hiszen a társadalom nagy része igen nehezen tudja feldolgozni azt, hogy ideig-óráig nincs jó lelki állapotban. Ennél pedig már csak az az ijesztőbb, ha segítséget kell kérni.

Alternatív megoldások a szorongás és a depresszió ellen

A mai felgyorsult világban könnyen érezhetjük úgy magunkat, mintha reggeltől estig egy mókuskerékben rohannánk. A szoros határidők és a magas elvárások következtében mára már a szorongás és a depresszió szinte az egész társadalomban jelen van. A mentális betegségekkel küzdő személyek pedig egyáltalán nincsenek könnyű helyzetben.

Amellett, hogy a mai napig sokan úgy gondolják, hogy „ciki” ilyen dolgokról beszélni, hiszen az ember attól fél, hogy őrültnek fogják tartani, fontos megjegyezni azt is, hogy a különböző mentális problémákhoz kapcsolódó kiadások napjainkban magasabb költségekkel járhatnak a társadalom számára, mint egy cukorbetegség, vagy akár egy daganatos megbetegedés.

Súlyos esetben ugyanis a gyógyszeres kezelés is szóba jöhet, de szerencsére akkor, ha egy enyhébb esetről van szó, számtalan alternatív megoldást kipróbálhatunk annak érdekében, hogy enyhítsük a szorongás, és a depresszió kellemetlen tüneteit. Az egyik megoldás például az otthoni jakuzzizás is lehet, hiszen ennek köszönhetően a kellemes meleg vízben pihenhetünk akár minden este anélkül, hogy ki kéne tennünk otthonról a lábunkat.

Hogy hat a mentális egészségünkre, ha rendszeresen jakuzzizunk?

Bizonyított tény, hogy a rendszeres jakuzzizás több szempontból is pozitív hatást tud gyakorolni a testünkre, és a lelkünkre egyaránt. A meleg víz kellemes csobogása hamar egy meditatív állapotot tud előidézni, emellett a jakuzzi feloldja a görcsöket, javítja az általános közérzetet, oldja a stresszt, és ellazítja az egész testünket. A drspa.hu jakuzzi csökkenti a feszültséget, a kellemes meleg víz, és a masszírozó vízsugarak pedig javítják a vérkeringést, ellazítják az izmokat, és biztosítani tudják számunkra a pihenést, és a relaxálást.

A rendszeres fürdőzés emellett segít növelni testünkben az endorfin szintet, ez pedig a jó közérzetért, illetve a boldogságért is felelős. Mindemellett ahogy növekszik az endorfin-szint, ezzel egyidőben úgy csökken a szorongás és a feszültség is.

A rendszeres jakuzzihasználat számos egészségügyi előnnyel is járhat. Amellett, hogy testünkkel csodát tesz, bizonyított tény, hogy a lelkünkre is jó hatást gyakorol. A jakuzzi tehát segít testünknek teljesen ellazulni egy nehéz nap után, így tud akár a mentális egészségünkre is jó hatást gyakorolni. Emellett erősíti az immunrendszert, csökkenti a vérnyomást, és enyhítheti a hát-, derék-, és ízületi fájdalmainkat is, de jót tesz még a bőrünkkel is.