A kedvezőbb ára miatt sokan hazánkban a mai napig inkább a műanyagot válasszák akkor, ha a redőnyökről van szó, annak ellenére, hogy az alumínium redőnyöknek sokkal több előnyös tulajdonságuk van.

Első elgondolásra lehetséges, hogy a műanyag redőnyök tökéletes megoldásnak bizonyulnak, de mindenképpen érdemes lehet elgondolkozni azon is, hogy hosszútávon megéri-e spórolni néhány ezer forintot a redőnyeinken, tudva, hogy az alumíniumból készült társaik jóval erősebbek, strapabíróbbak, így a plusz költségek rövid időn belül meg fognak térülni.

Ezúttal összeszedtünk néhány vitathatatlan tényt azzal kapcsolatban, hogy redőnyvásárlás során miért érheti meg jobban az alumíniumból készült típusokat választanunk.

Ezek az alumínium redőnyök legnagyobb előnyei

Valószínűleg az átlagember nincs tisztába azzal, hogy mik a legnagyobb különbségek egy műanyag és egy alumínium redőny között. Első sorban fontos tudni, hogy az alumínium redőnyök belsejében nem csak levegő található, hanem egy olyan különleges szigetelőanyag, mely képes egy extra szigetelést adni az ingatlanunknak.

A hatalmas nyári kánikulában felforrósodhatnak a redőnyök, ám ennek a speciális anyagnak köszönhetően az alumínium redőnyök esetében ilyen problémával nem fogjuk magunkat szembe találni. Ha egy alumínium redőny teljesen le van eresztve, akkor egy homogén felületet hoz létre az ablakaink előtt, ez pedig egy plusz légréteget tud biztosítani a nyílászárók számára.

Ez különösen előnyös, főleg, ha belegondolunk abba, hogy télen a fűtés során keletkező hőmennyiségnek közel a 40 százaléka távozik az otthonunkból a nyílászárókon keresztül.

A hőszigetelés az egyik legfontosabb dolog, amit ki kell emelnünk akkor, ha az alumínium redőnyök előnyeiről van szó, de fontos beszélnünk a hangszigetelésről is. A redőnylécek ugyanis az extra szigetelőanyag, illetve a könnyűfém szerkezet miatt képesek nagymértékben lecsökkenteni a kívülről érkező zajokat, ez pedig hatalmas előny lehet akkor, ha például egy forgalmasabb környéken élünk.

Modern megoldás, mely a betörők ellen is véd

Az alumínium árnyékolók a műanyag társaikkal szemben motorizálhatóak, ezek pedig a hozzájuk tartozó távirányítóval teszik kényelmessé és egyszerűvé a szerkezet működtetését. Sőt, a motorizálással akár plusz egy érvet felhozhatunk az alumínium redőnyök mellett, ez pedig nem más, mint az automatizálás.

Ilyen esetben olyan érzékelők is helyet kapnak az árnyékolóba, melyek fényre vagy szélre érzékenyek, így előre beprogramozva szükség esetén együtt tud az működni otthonunk többi intelligens rendszerével (például világítás, termosztát stb.)

A redőnyök esetében viszonylag ritkán van kiemelve az, hogy a betörők ellen is kimagaslóan jó védelmet nyújtanak, pedig ez igaz az alumínium redőnyökre. A könnyűfém alapanyag létrehoz az árnyékolóból egy olyan erős, és strapabíró szerkezetet, melyen keresztül gyakorlatilag még a legtapasztaltabb betörők sem tudnak észrevétlenül bejutni a lakásba.

A fizikai védelem mellett fontos szót ejtenünk arról is, hogy a motoros alumínium redőnyök már megtévesztéssel is távol tudják tartani az illetéktelen betolakodókat, hiszen az automatizált működtetésük miatt a betörők azt fogják hinni, hogy mégsem üres az ingatlan.